Inbetweens gordijnen kopen? Hier moet je op letten

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen heb je keuze uit verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Je komt ook termen tegen zoals verduisteringsgordijnen, overgordijnen, vitrages en inbetweens gordijnen. Begint je hoofd al te tollen? Geen zorgen, want in onze blog vertellen we meer over het inbetween gordijn. 

Wat zijn inbetweens?

Inbetweens – ook wel het inbetweens gordijnen genoemd – zijn gordijnen die tussen vitrages en normale gordijnen in zitten. Ze laten licht door en ze zijn vaak van een dikkere stof gemaakt. Bij een vitrage heb je een mooie raambekleding, maar je kunt zowel naar binnen als naar buiten kijken. Bij inbetweens gordijnen is dit niet mogelijk. Je kunt wel naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet bij je naar binnen kijken. Dus uit het oogpunt van privacy zijn inbetween gordijnen dan ook de beste keuze!

Alle kleuren van de regenboog

Nee, geen gordijn met alle kleuren van de regenboog, want dat is niet mooi. Of wel? We bedoelen natuurlijk dat je inbetweens gordijnen in iedere gewenste kleur kunt aanschaffen. Van neutrale en licht kleuren tot aan felle en donkere kleuren. Hier speelt je persoonlijke smaak een belangrijke rol in, maar let er ook op dat de gordijnen goed bij het interieur passen. Een gordijn kan het uiterlijk van je kamer namelijk maken of breken. En omdat gordijnen een aardige oppervlakte in beslag nemen springen ze altijd in het oog.

Hoe hang je inbetweens op?

Exact hetzelfde als normale gordijnen, verduisteringsgordijnen en vitrages. Je hebt een gordijnrails nodig en je kunt kiezen uit enkelsporige, meersporige en zelfs een elektrische gordijnrails. In de basis volstaat een slank enkelsporig gordijnrails, omdat je inbetweens vaak niet hoeft te combineren met andere soorten gordijnen. Tenzij je ervoor kiest om inbetween gordijnen te combineren met verduisterende gordijnen. Dan heb je sowieso een meersporig gordijnrails nodig. Inbetweens gordijnen kun je ook prima ophangen aan een elektrisch gordijnrails. Let er wel op dat de gordijnrails stevig genoeg zijn om deze soort gordijnen te kunnen dragen.

Welk effect hebben inbetweens gordijnen?

Inbetweens gordijnen kunnen de kamer een stuk ruimtelijker laten lijken, omdat ze licht doorlaten. Een lichte kamer voelt altijd ruimtelijk aan, maar houdt er wel rekening mee dat gordijnen een kamer altijd verkleinen. Je kunt wel spelen met hoe je ze ophangt en door voor andere materialen te kiezen, maar het verkleining effect is altijd aanwezig. Bij verduisterende gordijnen is dat nog erger, omdat je dan echt het gevoel hebt dat je volledig van de buitenwereld bent afgesloten. Dat heb je bij inbetweens niet, omdat je nog steeds naar buiten kunt kijken. Terwijl mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken. 

Zijn er verduisterende inbetweens gordijnen?

Nee, die zijn er niet. Je kunt kiezen uit verduisteringsgordijnen, normale gordijnen, vitrages en inbetweens. Een groot voordeel is dat je inbetweens gordijnen in de regel niet hoeft te combineren, omdat ze het beste van beiden werelden hebben. Ze laten gematigd licht door en ze zorgen voor privacy. Iets dat normale gordijnen en vitrages ook doen. Je zou ze eventueel kunnen combineren met verduisterende gordijnen mocht je nog meer privacy willen en het licht buiten het huis willen houden.