Accuboormachine bestellen: waar moet ik op letten?

Elke klusser heeft het wel nodig in huis: een accuboormachine. Het is voor iedereen handig om deze te hebben, als je even wat moet fixen. Heb je er nog geen? Dan moet je een accuboormachine bestellen. Gelukkig bestaat er websites met brede assortimenten die de beste boormachines aanbieden, zoals www.toolmax.nl. Naast het feit dat deze boormachines goed zijn, zijn er toch nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een accuboormachine gaat aanschaffen. Welke dat precies zijn, lees je hier. Zo kom je er ook achter welke het beste bij jou past. 

Goede accu en oplaadtijd

Een accuboormachine werkt uiteraard op een accu, dus zonder een snoertje. De accu moet wel eerst opgeladen zijn, voordat je aan de slag kunt. Het is dan wel fijn dat de accu een niet te lange oplaadtijd heeft. De accu moet zo snel mogelijk opladen en zo lang mogelijk stroom vasthouden. De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ampère per uur. Hoe hoger dit getal, hoe langer je de boormachine kunt gebruiken zonder op te laden. Er zijn accu’s die last hebben van een geheugeneffect. Dit houdt in dat de capaciteit lager wordt naarmate hij vaker wordt opgeladen. Kies dus voor een accu die dit niet heeft.

De juiste hoeveelheid spanning

Waar je ook op moet letten, is de voltage. Oftewel de accuspanning. De door de accu geleverde spanning wordt uitgedrukt in volt . Hoe het werkt is vrij eenvoudig, want hoe hoger de spanning op een accuboormachine, hoe zwaarder de klus die de machine aankan. Voor wat zwaardere klussen, zoals het boren van gaten in hout, is een 10,8V tot 14,4V machine prima. Als je gaten moet boren in staal en steen, kies dan een unit met 14,4V of hoger. Voor kleinere klussen koop je gerust een accuboormachine die tot 10,8V gaat. De hoogte van de spanning hangt dus echt af van de soort klussen die je doet.