Als je voor het eerst op kamers gaat wonen, komt er heel veel op je af. Je woont voor het eerst niet meer bij je ouders, je moet wennen aan je nieuwe studie en je ontmoet in korte tijd heel veel nieuwe mensen. Dat je dan niet altijd evenveel aandacht schenkt aan je verzekeringen, is dan niet zo verwonderlijk. Toch is het belangrijk om even goed te kijken of je goed verzekerd bent. Is dit namelijk niet het geval, dan kun je in vervelende situaties terechtkomen en dat zou je moeten zien te voorkomen. Wij laten je zien welke verzekering je heel veel problemen kan besparen en wij laten je ook zien hoe je deze verzekering vandaag nog kunt afsluiten. Je zult zien dat het heel eenvoudig is om je zaakjes goed te regelen.
Het belang van een woonverzekering
Een verzekering is bedoeld om financiële tegenslagen op te vangen. Het is nooit zeker of deze tegenslag er gaat komen, maar voorkomen is vaak beter dan genezen. Dat geldt zeker wanneer het gaat over je bezittingen. In een studentenhuis kan van alles gebeuren. Er kan brand uitbreken, er kan iemand zomaar je kamer binnenlopen, er kan schade ontstaan door achterstallig onderhoud van de huisbaas en noem het allemaal maar op. Je spullen kunnen dan beschadigd, vernietigd of zelfs vermist raken. Voor al deze situaties heb je een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering dekt alle schade aan spullen die je eenvoudig kunt verplaatsen. Kort gezegd dekt deze verzekering alle spullen die je in je kamer hebt staan. Voor een paar euro per maand kun je goed verzekerd zijn en die kosten haal je er gelijk weer uit wanneer je eens schade opgelopen hebt.
Een voorbeeld uit de praktijk
Laten we het belang van een verzekering toelichten met een voorbeeld. Lisa is op kamers gaan wonen en heeft toen meteen een woonverzekering Univé afgesloten waardoor haar inboedel dus verzekerd is. Nadat Lisa een weekend bij haar ouders is geweest, komt ze terug in haar studentenkamer en ziet ze dat haar radiator gesprongen is. Het water spuit uit de buizen en al haar spullen zijn doorweekt en bruin door het vieze water uit de radiator. Lisa sluit de hoofdkraan en belt meteen met de verzekering. Omdat ze een inboedelverzekering heeft, komt er een verzekeringsagent langs om de schade te bekijken. Deze rekent uit hoeveel schade Lisa heeft en vervolgens krijgt Lisa dit bedrag van haar verzekeraar. Binnen een paar dagen heeft Lisa allerlei nieuwe meubelen en kan zij zich weer op haar studie storten. Haar huisbaas is verantwoordelijk voor de schade aan de woning.
Wees verstandig, verzeker jezelf goed
Wanneer jij ook wilt voorkomen dat je in de problemen komt omdat je niet goed verzekerd bent, dan kun je vandaag nog even op de site van je verzekeringsmaatschappij gaan kijken. Hier kun je lezen wat de voorwaarden van de inboedelverzekering zijn. Let er op dat je een verzekering zonder eigen risico kiest. Zo hoef je niet bij te betalen als je je verzekering wilt gebruiken.