Donzen dekbed, een verademing in de zomer

Met een donzen dekbed kun je alle kanten op in alle jaargetijden. Of het nu zomer, winter, voorjaar of herfst is, met een donzen dekbed slaap je altijd lekker. Veel mensen weten dat een dekbed van dons heerlijk warm is in de winter. Dat dons in de zomer juist verkoelend is weet nog lang niet iedereen. Daarom gaan we daar in dit artikel uitgebreid op in. Lig jij al weken te draaien in de hitte en gooi je elke keer je synthetische dekbed van je af om het na een paar minuten toch weer over je heen te trekken? Met een dekbed gevuld met veren van dons is dat voorgoed verleden tijd. Lees snel verder om de voordelen van dons in de zomer te ontdekken.

Voordelen van een donzen dekbed in de zomer

Met een donzen dekbed heb je in de zomer geen last meer van slapeloze nachten omdat je dekbed te warm is. Je kunt gerust onder het dekbed liggen zonder je bed uit te drijven van het zweet. Dons houd je heerlijk koel in de zomer en het maakt slapen tijdens een hittegolf een stuk aangenamer.

Heerlijk koel slapen als het warm is

Met een donzen dekbed blijf je koel, ook tijdens warme zomernachten. De eigenschappen die de veertjes hebben om de eenden en ganzen te beschermen zijn verkoeling en luchtdoorlatendheid in de zomer. In de winter isoleren de veren, maar dat is voor een ander moment. De lucht tussen de veren maakt dat de hitte makkelijk weg kan en dat jij koel blijft. Verder voelt het dekbed aangenaam op je huid. Dons is licht en voelt dan ook zo licht als een veertje als het op je ligt en dat is zeker in de zomer prettig. De meeste mensen liggen toch het aangenaamst onder een deken of dekbed. Met dons kan dat ook in de zomer.

Nooit meer zweten met een donzen dekbed

Een donzen dekbed zorgt ervoor dat je kunt afkoelen en voorkomt overmatig zweten. Het zweet kan makkelijk weg en blijft niet hangen zoals bij een synthetisch dekbed. Daarmee voorkom je dat het broeierig warm wordt onder de dekens. Je maakt het voor jezelf helemaal aangenaam als je een overtrek kiest van natuurlijke materialen zoals bamboe of katoen. Deze materialen helpen om het zweet te absorberen zonder dat de hoes plakkerig of zweterig aanvoelt.

Niet elke keer het dekbed van je af hoeven gooien

Herken je dat? Van die nachten dat je om de 5 minuten het dekbed van je af gooit om het na een paar minuten weer over je heen te trekken? En ondertussen ben je schaapjes aan het tellen en raak je geïrriteerd dat je niet kan slapen. Met een donzen dekbed heb je daar geen last meer van. Zeker als je kiest voor een lichte zomer variant. Die voelt heerlijk koel aan op je lijf en geeft toch net iets meer bescherming dan alleen een laken. Daardoor kun jij heerlijk slapen en sta je ’s ochtends fris en fruitig weer op.