Alles wat je moet weten over de steigerbuis

Het speciale systeem van de steigerbuis en buiskoppeling dateert alweer uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het werd voornamelijk toegepast in de industrie en in de landbouw van ons land. De populariteit nam toe door de lagere arbeidskosten in vergelijking met het laswerk van stalen constructies. Door de kostenbesparing te combineren met de veelzijdigheid van steigerbuizen was er een redelijke groei binnen Europa, Amerika en Canada.

Bij welke toepassingen zie je de steigerbuis vooral terug?

De steigerbuis en de buiskoppeling werden vooral gebruikt voor industriële toepassingen. Later werd het gebruikt voor andere zakelijk toepassingen. Dan kun je denken aan trappen, hekwerken en stellingen. En vandaag de dag zie je het voornamelijk terug in winkels, hotels en in interieur van woningen. Daarnaast zijn er ook veel andere toepassingen mogelijk voor buitenruimtes. Denk aan overkappingen, pergola’s en veranda’s. Je kunt wel stellen dat de toepassingen met steigerbuizen eindeloos zijn en je er veel combinaties mee kunt maken.

De aluminium buis is sterk en licht van gewicht

De dikke aluminium steigerbuis is erg sterk, maar is daarentegen wel licht van gewicht. Het mooie van het materiaal aluminium is dat het bestand is tegen allerlei weersinvloeden en kan heel goed buiten gebruikt worden, maar ook heel goed binnen. Ga je deze buis vergelijken met een stalen buis dan is de aluminium buis minder sterk en ook minder stijf. De toepassingen waar je de aluminium steigerbuis vooral terugziet is bij DJ booths, beursstands en spandoekframes.

De zwarte buis heeft een stoere chique uitstraling

Kies je voor een zwarte stalen steigerbuis dan geef je je interieur een stoere en chique uitstraling mee. Dit type buis zie je voornamelijk terug bij verlichting, kasten en tafels. Het geeft je interieur een ware boost en je zult iedereen versteld laten staan met dit type buis binnen je interieur. Naast dat je deze steigerbuizen vaak ziet bij verlichting, kasten en tafels zie je ze ook terug bij kapstokken, kledingrekken en gordijnroedes. Je kunt er mooi op los combineren en je interieur zeer stijlvol maken. 

De staal gegalvaniseerde buis is voor zowel binnen als buitengebruik

De dikwandige buizen zijn gegalvaniseerd. Dat betekent in dit geval dat de steigerbuis bestand is tegen allerlei weersinvloeden. Je kunt ze dus zowel buiten als binnen gebruiken. Naast dat deze buizen bestendig zijn tegen allerlei weersinvloeden kunnen ze ook hoge gewichten en grote krachten aan. De staal gegalvaniseerde steigerbuis is tegenwoordig nog steeds erg populair en zie je bijna overal terug. Denk aan toepassingen zoals pergola’s, tuinmeubels, stellingen, hekwerken en gordijnroedes. 

Inspiratie opdoen voor het gebruik van steigerbuizen?

Op internet zijn er vele websites te vinden waar je foto’s kunt vinden van het gebruik van de buizen. Wil je de steigerbuis gebruiken voor woonkamer, slaapkamer, tuin of kantoor? Het is allemaal mogelijk en je kunt je helemaal uitleven. Door het juist gebruiken van steigerbuizen kun je je interieur een geweldige uitstraling meegeven. 
Bestel direct online op Steigerbuisstunter.nl en laat je verrassen door het aanbod.