Hoe een stoffeerderij jouw oude meubels nieuw leven inblaast

Helaas komt aan alles een einde. Dit geldt ook voor je favoriete meubels waar je jarenlang zo van hebt genoten. Jammer genoeg zullen meubels na verloop van tijd kwalitatief achteruitgaan. Dit zou kunnen komen doordat je meubels verkleuren of dat het bijna uit elkaar valt of omdat er krassen op komen. Je meubels lijken het niet langer te redden.. Zijn je meubels dan echt helemaal verloren? Nee, zeker niet. Hiervoor is namelijk een stoffeerderij voor uitgevonden. Er zijn verschillende stoffeerderijen te vinden in heel Nederland. Zo heb je een Stoffeerder Den Haag, maar als deze niet bij jou in de buurt zit zijn er nog veel meer stoffeerderijen te vinden. Een stoffeerderij is in staat om jouw oude meubels een nieuw leven in te blazen. Wat is een stoffeerderij en hoe gaan zij te werk? Dat lees je allemaal in deze blog.

Wat is een stoffeerderij?

Stoffeerderijen zijn gespecialiseerd in het opknappen van jouw oude meubels. Hier kun je bijvoorbeeld voor kiezen als je een grote emotionele waarde hecht aan bepaalde meubelen of wanneer het gaat om een merk meubel dat enorm veel geld kost. Er zijn maar liefst drie verschillende specialisaties binnen een stoffeerderij. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen klassieke meubelstofferen, moderne meubelstofferen en project meubelstofferen. Toch is het niet zo dat een stoffeerderij maakt slechts een specialisatie tot beschikking heeft. Sterker nog: de meeste stoffeerderijen hebben meerdere specialisaties.

Wanneer een stoffeerder te hulp schieten?

Je kunt een lokale meubelstoffeerderij zomaar even binnenlopen. Het kan dan best even veel zijn, want soms wordt je overspoeld met verschillende indrukken en  informatie. Je kunt er ook voor kiezen om een stoffeerder te benaderen en hem of haar vragen te stellen. Een stoffeerder kan jou antwoorden geven op zaken die gaan over jouw meubels, zoals het soort materiaal. Bovendien kijkt een stoffeerder graag met je mee over mogelijkheden met jouw meubels. Een tip: maak van tevoren al foto’s van je meubilair. Zo kan een stoffeerder een goed beeld vormen en jou nog beter helpen.

Waarom je meubels stofferen?

Het is een lastige keuze om je meubels al dan niet te laten stofferen. Als je ervoor kiest om je meubels te laten stofferen, dan kun je erop rekenen dat je behoorlijk wat geld kwijt bent. Toch zijn er ondanks de prijs kwestie genoeg redenen om alsnog te kiezen voor een stoffeerder. Mensen kiezen doorgaans voor een stoffeerder wanneer ze een emotionele waarde hechten aan een bepaald meubelstuk of wanneer het meubelstuk komt van een bepaald duur merk. Als voordeel heb je wel dat duurdere meubels over het algemeen een zeer goede kwaliteit hebben. Hierdoor kunnen ze jarenlang meegaan en laten de kosten van een stoffeerderij zich weer terug betalen. Je hoeft immers geen nieuwe meubels aan te schaffen en je kunt nog jarenlang genieten van je oude, originele meubelstuk.