Een te kleine foto voor je fotolijst? Zo los je het op

Heb jij een foto laten afdrukken of had je toevallig nog een foto in de la liggen om in te lijsten? Dan wil je natuurlijk dat deze perfect in het lijstje past. Is de fotolijst die jij voor de foto in gedachten had te groot? Dan is dat even balen, maar zeker geen groot probleem. Er zijn namelijk verschillende oplossingen voor het opvullen van een te grote fotolijst. Zo hoef je niet meteen een hele nieuwe fotolijst te kopen. 

Een passe partout

De eerste en misschien ook wel de beste oplossing is een passe partout. Een passe partout is als het ware een kartonnen of papieren lijst die om de foto wordt geplaatst om de foto passend te maken in de lijst. Passe partouts zijn er in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten, maar je kunt er ook heel makkelijk zelf één maken. Hierdoor is het probleem van een te grote fotolijst binnen een mum van tijd opgelost en ziet de fotolijst met foto er ook nog eens strak uit. Een bijkomend voordeel van een passe partout is dat het meer dimensie geeft aan de fotolijst met de foto erin. Hierdoor wordt het geheel dus nog een klein beetje specialer. 

Maak er een collage van

Is je foto echt veel te klein voor de lijst en zou een passe partout alleen maar de overhand nemen in de lijst? Misschien kun je ervoor kiezen om de foto te verwerken in een fotocollage. Hierbij plaats je meerdere foto’s in de lijst, zodat deze alsnog wordt opgevuld. Of je er nu voor kiest om de foto’s strak tegen elkaar aan te leggen of ze speels gedeeltelijk over elkaar heen plakt, de collage is jouw persoonlijke project. Het mooiste is wel als de foto’s bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld een collage maken van je vakantie of een collage van de fotoshoot met je gezin. 

Vul de lijst op met andere dingen

Vind je de ideeën hierboven maar saai en ben je op zoek naar iets anders om de lijst mee op te vullen? Denk dan eens aan bepaalde voorwerpen die bij de foto passen. Heb je bijvoorbeeld een foto van je pasgeboren baby, dan kun je hier een paar sokjes bij in doen om de lijst wat meer te vullen. Het is wel belangrijk dat de voorwerpen die je bij de lijst doet zo plat mogelijk zijn. Hierdoor passen ze het mooist in de lijst en gaat de lijst niet kapot. Droogbloemen zijn hiervoor bijvoorbeeld ook ideaal.