Het lijkt net echt: nep plant in huis wordt steeds populairder

Een nep plant is, het woord zegt het eigenlijk zelf al, een plant die niet echt is. Deze plant wordt grotendeels gemaakt van kunststof en heel een levensechte uitstraling. Nep planten worden steeds populairder in huishoudens. Dit komt doordat nepplanten verschillende voordelen met zich meebrengen. Ben je benieuwd naar de voordelen van de nepplanten en hoe deze jou kunnen helpen bij het stijlen van je interieur? In dit artikel lees je alles over de nep plant, de voordelen ervan en hoe je ze kunt gebruiken in de styling van je huis. 

Ook in de badkamer een mooie nep plant

Een groot voordeel van de nep plant is dat de plant heel flexibel is. Deze plant kan op iedere plek in huis overleven. Zowel in hele koude ruimtes, hele warme ruimtes, maar ook in hele vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. Door juist een plant in de badkamer te plaatsen, geef je een frisse en schone uitstraling. Zeker in een witte badkamer komen de groene planten goed naar voren.Door de plaatsing van planten in je badkamer, krijg je ook een beetje een Ibiza stijl badkamer. Terwijl je lekker ligt te badderen, voelt het alsof je aan de hele andere kant van de wereld bent. 

Geen beestjes meer in je woning

Een ander groot voordeel van de nep plant is dat deze bestand zijn tegen beestjes. Kunstplanten brengen geen schadelijke plagen in een nieuwe omgeving. Ze trekken namelijk helemaal geen beestjes aan. Waar je je bij echte planten zorgen moet maken over bladluis, schimmels of andere kwalen, heeft een nep plant daar geheel geen last van. Beestjes zullen bij nep planten ook nooit proberen de plant op te eten. Daarnaast zullen de beestjes ook niet proberen de plant te ontwortelen. Zo heb je niet zomaar last van ongedierte in je huis die je met een echte plant wel zou kunnen hebben. Een beestjes loos huis. Hoe prettig is dat? 

Veiligheid in je huis

Naast dat een nep plant zorgt voor kleur in je interieur, zorgt de kunstplant er ook voor dat er in tijden van brand de brand vertraagd wordt. Tijdens het maakproces wordt een nep plant namelijk behandelt met een brandvertragend middel. Dit zorgt ervoor dat de plant veel minder snel brand zal vatten. De brand zal zich dus ook veel minder snel kunnen verspreiden. Dit zorgt er wel voor dat je eventueel zo’n plant in de keuken neer kan zetten. 

Grote keuzes

Wanneer je je interieur compleet wilt maken door het gebruik van een nep plant heb je keuze uit duizenden planten. Allerlei verschillende lengtes, breedtes, vormen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Dit zorgt er ook voor dat je altijd een plant kunt vinden die past bij jouw interieur. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt, hoef je je hier niet snel meer zorgen te maken. Zeker omdat de nepplant veel langer meegaat dan een echte plant. Wanneer de plant uiteindelijk aan vervanging toe is, kun je kiezen voor exact dezelfde plant of kijken of iets anders je wellicht bevalt bij het interieur.